KiD kurs passer spesielt deg som har fra mild til moderat depresjon. For at vi skal være sikre på at du får mest mulig utbytte av kurset, vil vi ha en gratis inntaksamtale på 90 minutt hvor vi tester ut om kurset passer for deg. Vi måler depresjonsgrad, angst og sosial fobi, sammen med å karlegge dine forventinger til kurset. Samtidig ønsker vi å kartlegge om du har mange negative antagelser om deg selv, og om hvorvidt disse er årsaken til depresjonen. Dersom du har mange slike fastgrodde negative ovebevisninger om deg selv, vil vi anbefale individuell terapi hos oss først. Grunnen til dette er at vi i et KiD kurs ikke kan forandre disse negative selvantagelsene på en slik måte som individualterapien kan. KiD kursets styrke er at kursdeltakerne kan motivere hverandre, men ulempen er at dersom depresjonen skyldes årsaker på det individuelle plan som må arbeides med terapeutisk, vil ikke kurset gjør noe med årsaken til depresjonen. Da vil det ikke være etisk riktig å anbefale deg et slikt kurs. 

Inntakssamtalen vil avklare om vi anbefaler KiD eller individuell terapi, og vi gir rådene på faglig og behandlingsetisk grunnlag uten økonomiske motiver.

Bruk kontaktskjemaet under dersom du ønsker en slik gratissamtale.

Skrevet av:
Christian Bang
Kognitiv atferdsterapeut, NFKT
Global University, Norge
Mob. 917 26 373

Dette er et nettkurs med tekst og oppgaver for deg som ønsker redskaper til å erstatte et tap med nye drømmer, og ønsker redskaper til å realisere det nye som skal komme i stedet for det gamle. Det er også et tilbud for deg som ikke har det så aller værst, men som kjenner at du mangler noe i livet ditt.

Kurset trener deg til å:

 1. finne ut hva du egentlig savner eller mangler 
 2. bli bevisst på din egen rolle i å skape det livet du ønsker
 3. definere deg selv og dine ønsker
 4. se hva som gjør deg motivert og hva som gir deg energi og handlekraft
 5. identifisere hva som kan true eller ødelegge for det du vil
 6. se forskjell på det du vil og det andre ønsker av deg
 7. lage strategier for å oppnå det du vil, planlegge og gjennomføre planen

Dette er et tekstkurs og er fordelt på 28 deler. Kurset er på norsk. Om du ønsker, kan du utvide kurset med veiledningstimer på skype.

LES MER

De fleste av oss handler uten å tenke. Vi gjør ofte det vi er vant til. Når vi har lært oss redskapene vi trenger for å forstå oss selv og for å kommunisere med andre mennesker, trenger vi i en periode å ta bevisste valg hver gang vi handler for å forhindre at vi går tilbake til gamle underbevisste handliingsmønstre. "Meg selv under press" er et praktisk tilbud hvor vi øver på kommunikasjonsredskapene gitt i tidligere undervisning.

Undervisningen bygger på "Mitt egentlige "jeg"" og "Følelser og konflikthåndtering", men nå fokuserer vi mer på praktiske gruppeprosesser. Vi blir nærgående i hverandres prosesser, men lærer også å sette grenser for å hindre overtramp av andre. Dette blir en praktisk arena hvor vi øver på å handle og velge bevisst i pressede livssituasjoner, for å hindre at vi tar valg som ikke er gode og rasjonelle. For mange kan dette føles ubehagelig, men det er nyttig fordi vi lærer oss å bruke kommunikasjonsverktøyene i realistiske situasjoner som gir oss en uvurderlig kompetanse i det virkelige liv.

Antall veiledningsningstimer etter behov. Gratis 90 minuttsprøvesesjon, ellers behovsprøvd pris.

Hva gjør du når du oppdager at du får vonde følelser i forholdet til et annet menneske?

Lær deg sammenhengen mellom tanker og følelser, og lær hvordan du kan bedre følelser om andre og deg selv ved å tolke annerledes.

Sammen med en kognitiv terapeut trener du deg til å:

 1. identifisere og sette ord på disse ord på disse følelsene
 2. oppfylle behovene som du manglet og som utløste følelsene
 3. trene deg til å se hvem som eier problemet
 4. sette deg inn i den andre partens behov og om mulig oppfylle hans eller hennes behov
 5. bli bevisst på hvofor det er viktig å tilgi når den andre velger feil
 6. planlegge strategier og øve på konfliktprosessen slik at du oppnår den forandringen du ønsker eller andre ønsker av deg

Du vil også trene deg til å få øye på underbevisste handlingsmønstre som ødelegger og skaper støy i kommunikasjonsprosessen med andre.

 

Antall veiledningsningstimer etter behov. Gratis 90 minuttsprøvesesjon, ellers behovsprøvd pris.

Hva går kurset ut på?

Dette kurset trener deg til å bli oppmerksom på tankene dine, og se sammenhengen mellom de følelsene som gir depresjon og hva du tenker. '

Du lærer å forandre de negative tolkningene som fører til depresjon, samt å kjenne igjen og forandre neagtive tanker og handlingsmønstre. Deprimert kvinne

Målet er å:

 • gjøre deg i stand til å være mindre deprimert og nedstemt
 • forkorte varigheten av depresjonen
 • minske de negative følgene av depresjonenen
 • gjøre deg i stand til å hindre nye depresjoner

Gratis kognitiv behandling av angst og depresjon

Det er ikke nødvendig å fortelle om egne problemer på kurset. Du arbeider med problemene hjemme ved hjelp av metoder og teknikker som du lærer på kurset. Hjemmearbeidet er en viktig del av din prosess for å komme ut av depresjonen.

20 undervisningstimer a 60 min. Ordinær pris 2900,- Ektefelle eller samlivspartner 50% (kun den ene!). Studenter med betalt semesteravgift 30% avslag. Avbetalingsordning mulig. 

Kurstider og steder


Del denne siden:
Del p Facebook Del p Twitter Del p LinkedIn Del p Google+
Personvern

Innhold © Global University. Webdesign ©2016-18 Web Norge

Kontakt oss for 90 minutts gratis kognitiv terapi
Prøv oss på skype eller kom til terapikontorene på Lillestrøm eller Neskollen i Akershus. Fyll ut skjemaet og klikk send! Du kan også ringe eller sende SMS på telefon nr +47 917 26 373. Pårørende kan ikke be om time på vegne av andre, med mindre det gjelder barn under 16 år.
Skriv inn ditt navn
Skriv inn ditt telefonnummer
Skriv inn din e-postadresse
Skriv en melding

Personvernerklæring

Denne erklæringen gjelder for Global University med tilhørende nettsider.

Hva er informasjonskapsler (“cookies”) og lokal lagring av data?

Når du besøker nettsidene våre lagres det ulike typer data lokalt på din enhet via nettleseren din. Dataene kan for eksempel inneholde brukerinnstillinger, informasjon om hvordan du har surfet på våre nettsider, hvilken nettleser du bruker, hvilke annonser du har blitt vist. Slike “lokalt lagrede data” kan brukes til å tilpasse innhold og funksjoner på tjenestene til deg, og dermed bidra til å gjøre ditt besøk bedre tilrettelagt og mer meningsfullt for deg. Informasjonskapsler inneholder ikke direkte identifiserbare data om deg (slik som navn, adresse, telefonnummer og liknende), men informasjon om nettleseren din og aktivitet som har funnet sted gjennom denne.

Hva bruker vi informasjonskapsler og lokalt lagret data til?

Vi bruker lokal lagring av data for å:

 • Levere og tilpasse tjenestene våre til enheten og nettleseren du bruker
 • Gi deg relevant og tilpasset innhold
 • Måle og analysere trafikken på nettsidene