Bestill prøvebehandling ved å bruke kontaktknappen over.

Dette tilbudet er for deg som har utfordringer med rus, spill eller annen avhengighet. Tilbudet er ikke for deg som trenger å avgifte kroppen eller som er avhengig av et kontrollert miljø som fjerner alle triggere som kan føre til tilbakefall. Men tilbudet kan bli aktuelt senere for å gjøre deg i stand til å takle en verden med tilbakefallstriggere.

Sammen med terapeuten vil du planlegge et program som er tilrettelagt dine behov i forhold til aktivitet, rehabiltering av psykisk helse, gradvis triggerkontroll osv. Avvenningsprogrammet er preget av at avvenningspsrosessen går gradvis fra full avhengighetsatferd til totalt avhold. Det vil si at vi ser på en sprekk som en mulighet til å høste erfaring i forhold til hvorfor man sprakk. Dette gir nyttig kunnskap om hvordan man i bedre grad kan takle situasjoner som bidrar til tilbakefall. Vi skiller oss derfor fra andre tilbud som har mer en alt eller intet tankegang, hvor en sprekk er ensbetydende med fullt tilbakefall til rusavhengighet. Det vil ofte gi torpedering av selvbilde og mestringstro, og ikke være god rehabilitering.

Forskning viser at all avhengighet ofte skyldes avhengighet av kroppens egen dopaminproduksjon. Hvis du er avhengig av heroin, kokain, eller andre stoffer, er du egentlig ikke avhengig av selve stoffet, men den dopaminproduksjonen kroppen setter igang som følge av stoffet. Man har også sett at annen avhengighet, som foreksempel spill, også skyldes dopaminavhengighet. Ved å vinne i spill, får man ofte høy utskillelse av dopamin, og det er denne lykkerusen man blir avhengig av, noe som er felles med rusen man får av enkelte typer stoffmisbruk. Hemmeligheten i avvennningsmetodikken er at man må få like stor dopaminutskillelse av noe annet enn det man er avhengig av. Kun da kan denne aktiviteten konkurrere ut avhengigheten. Man kan altså ikke slutte med noe uten å erstatte det med noe annet. Men det andre må gi en like høy dopaminrus. Hvordan vi får dette til, er selve behandlingsmetodikken vår.

Men behandlingsmetodikken vår inneholder mye mer. Årsakene til rusmisbruk kan være sammensatte. En person med depresjon har ofte lite som gir dopaminutskillelse, og vil derfor ofte bruke rus til å heve dopaminet. Da er det viktig å behandle depresjonen fordi den gir stor sårbarhet for rusmisbruk. Høy grad av sosial angst kan gi rusavhengighet fordi man bruker rusen til å mestre sosiale situasjoner. Uten at vi demper den sosiale angsten vil vi opprettholde behovet for å bruke rus til å takle angst. Overgrep og alvorlige traumatiske hendelser kan også gi stor rusavhengighet. Stor livsbelastning kan også gi sårbarhet for rusmisbruk. Alle slike årsaksforhold må behandles for at en rusavvenning skal bli vellykket og varig. Vi anbefaler derfor at du som sliter med rusavhengighet kommer til en samtale for å finne ut om dette tilbudet er for deg.

Kontakt oss for 90 minutts demonstrasjon av vårt avvenningstilbud. Trykk på kontaktknappen over eller ring 917 26 373. 


Del denne siden:
Del p Facebook Del p Twitter Del p LinkedIn Del p Google+
Personvern

Innhold © Global University. Webdesign ©2016-20 Web Norge
Prøv 90 minutts kognitiv terapi for kr. 390
Prøv oss på skype eller kom til terapikontorene på Lillestrøm eller Neskollen i Akershus. Fyll ut skjemaet og klikk send! Du kan også ringe eller sende SMS på telefon nr +47 917 26 373. Pårørende kan ikke be om time på vegne av andre.
Skriv inn ditt navn
Skriv inn din e-postadresse
Skriv inn ditt telefonnummer
Skriv en melding

Personvernerklæring

Denne erklæringen gjelder for Global University med tilhørende nettsider.

Hva er informasjonskapsler (“cookies”) og lokal lagring av data?

Når du besøker nettsidene våre lagres det ulike typer data lokalt på din enhet via nettleseren din. Dataene kan for eksempel inneholde brukerinnstillinger, informasjon om hvordan du har surfet på våre nettsider, hvilken nettleser du bruker, hvilke annonser du har blitt vist. Slike “lokalt lagrede data” kan brukes til å tilpasse innhold og funksjoner på tjenestene til deg, og dermed bidra til å gjøre ditt besøk bedre tilrettelagt og mer meningsfullt for deg. Informasjonskapsler inneholder ikke direkte identifiserbare data om deg (slik som navn, adresse, telefonnummer og liknende), men informasjon om nettleseren din og aktivitet som har funnet sted gjennom denne.

Hva bruker vi informasjonskapsler og lokalt lagret data til?

Vi bruker lokal lagring av data for å:

  • Levere og tilpasse tjenestene våre til enheten og nettleseren du bruker
  • Gi deg relevant og tilpasset innhold
  • Måle og analysere trafikken på nettsidene