I denne testen har vi brukt Beck Depression Inventory 1 som grunnlag for å måle effekten av terapien på depresjonssymptomer. Denne testen er det mest annvendte diagnoseverktøyet i kliniske studier. Vi har tatt et tilfeldig utvalg av klienter med depresjon, hvor vi har målt symptomene ved førstekonsultasjonen og etter et vist antall behandlingssesjoner. I denne testen er det mulig å få 63 poeng, som vil være det høyeste målbare nivå for depresjons symptomer. Man regner i denne testen at en skåre på 10-16 poeng, som mild depresjon, en skåre fra 17-29 som moderat depresjon og en skåre fra 30-63 som alvorlig depresjon.

Dersom du ikke er statistiker kan du nøye deg med å legge merke til første tabellen under. Bokstaven N i andre kolonne, står for antall personer som er målt.

BDI 1 betyr 1. måling av symptomer. BDI 2 betyr 2.måling av symptomer. "Mean" betyr gjennomsnitt av først måling 1, (22,17)  og så måling 2 under (6,79). Det  betyr at behandlingen i snitt har dempet symptomene fra 22,17 til 6,79. Det betyr at snittet på 2. måling ligger langt under grensen for mild depresjon . Denne effekten ble oppnådd ved et snitt på 7,1 behandlingskonsultasjoner (står ikke i noen av tabellene).  

One-Sample Statistics 

                N          Mean Std. Deveation S.E. Mean
BDI 1 29 22,17 8,45 1,57
BDI 2 29 6,79 5,46 1,01

 

 

 

 

 

 

 

For deg som er med på et aldri så lite dypdykk, kan vi nå gå til neste tabell. Under "Mean difference" finner vi verdiene 21,17 og 5,79. For en forsker på behandlingseffekter er det viktig å vite om denne effekten er tilfeldig eller om den er påvirket av andre faktorer enn terapien. Derfor bruker vi noe som heter nullhypotese. 

Nullhyptesen er at "Behandlingen har ingen effekt". Forskningshypotesen er at "Behandlingen har effekt". Hvis du fremdeles henger med, så kan du se under "Sig. (2-tailed)". Sig. er en forkortelse for "signifikans", som egentlig betyr sannsynlighet. Verdien ,00 betyr sansynlighet i % for for effektforskjellen dersom påstanden "behandlingen har ingen effekt" er sann. Verdien ,00 forteller oss at nullhypotesen er avkreftet og at forskningshypotesen "Behandlingen har effekt" er bekreftet. 

 One-Samle Test

  Test Value=1,000000
        95% Confidence interval of the Difference
              t

df

Sig. (2-tailed)

         Mean Differrence Lower  Upper
BDI 1 13,49 28 ,00 22,17 17,96 24,39
BDI 2 5,71 28 ,00 5,79 3,72 7,87

 

 

 

 

 

 

 

Vår kognitive terapeut, Christian Bang, var for en tid siden på et seminar med depresjonsbehandlere i hele Norge. Der var de fleste enige om at depresjonsbehandling var oppskrytt. Denne effektstudien tyder på at de fleste andre behandlerne har valgt feil terapimetodikk. Denne behandlingen har i alle fall fungert, selv om vi ikke har dokumentert langtidseffekten. Langtidsstudier er imidlertid dyre og tidkrevende og krever ekstern finansiering. 

Kontakt oss for 90 minutts gratis kognitiv terapi. Fyll ut kontaktskjemaet under, eller ring 917 26 373. Ingen venteliste.               


Del denne siden:
Del p Facebook Del p Twitter Del p LinkedIn Del p Google+
Personvern

Innhold © Global University. Webdesign ©2016-20 Web Norge
Prøv 90 minutts kognitiv terapi for kr. 390
Prøv oss på skype eller kom til terapikontorene på Lillestrøm eller Neskollen i Akershus. Fyll ut skjemaet og klikk send! Du kan også ringe eller sende SMS på telefon nr +47 917 26 373. Pårørende kan ikke be om time på vegne av andre.
Skriv inn ditt navn
Skriv inn din e-postadresse
Skriv inn ditt telefonnummer
Skriv en melding

Personvernerklæring

Denne erklæringen gjelder for Global University med tilhørende nettsider.

Hva er informasjonskapsler (“cookies”) og lokal lagring av data?

Når du besøker nettsidene våre lagres det ulike typer data lokalt på din enhet via nettleseren din. Dataene kan for eksempel inneholde brukerinnstillinger, informasjon om hvordan du har surfet på våre nettsider, hvilken nettleser du bruker, hvilke annonser du har blitt vist. Slike “lokalt lagrede data” kan brukes til å tilpasse innhold og funksjoner på tjenestene til deg, og dermed bidra til å gjøre ditt besøk bedre tilrettelagt og mer meningsfullt for deg. Informasjonskapsler inneholder ikke direkte identifiserbare data om deg (slik som navn, adresse, telefonnummer og liknende), men informasjon om nettleseren din og aktivitet som har funnet sted gjennom denne.

Hva bruker vi informasjonskapsler og lokalt lagret data til?

Vi bruker lokal lagring av data for å:

  • Levere og tilpasse tjenestene våre til enheten og nettleseren du bruker
  • Gi deg relevant og tilpasset innhold
  • Måle og analysere trafikken på nettsidene