Kognitiv terapi har sin opprinnelse i depresjonsbehandling. Det var i depresjonsbehandling Aaron T.Beck utviklet en sammenhengende kognitiv behandlingsmodell. (Beck 1967, 1978; Beck et al. 1979).

Beck foretok i begynnelsen av 60 tallet en rekke kliniske observasjoner av deprimerte pasienter, som fikk psykoanalytisk orientert behandling. Han fant ikke belegg for den psykoanalytiske depresjonsteorien og kunne for eksempel ikke finne innad rettet sinne hos sine pasienter. Derimot oppdaget han at deprimerte hadde negative kognitive skjemaer som bidro til depresjonen og opprettholdelsen av den. 

Han observerte at deprimertes tankefokus overveiende var mot negative temaer, og at bearbeidingen av hendelser var karakterisert av at man konsekvent utvelger de mest negative fortolkningene av en gitt situasjon. Sentralt for behandlingsmodellen er at den måten en person tenker og tolker sine opplevelser bestemmer i høy grad hvordan han eller hun føler og handler. Denne oppfattelsesmåten er senere blitt sentralt i kognitiv terapi.

Den kognitive modell for depresjon

Kognitiv terapi

Prøv gratis kognitiv terapi for angst og depresjon                           Til hovedsiden

 

 

Kontakt oss for 90 minutts gratis kognitiv terapi. Fyll ut kontaktskjemaet til høyre, eller ring 917 26 373. 


Del denne siden:
Del p Facebook Del p Twitter Del p LinkedIn Del p Google+
Personvern

Innhold © Global University. Webdesign ©2016-20 Web Norge
Prøv 90 minutts kognitiv terapi for kr. 390
Prøv oss på skype eller kom til terapikontorene på Lillestrøm eller Neskollen i Akershus. Fyll ut skjemaet og klikk send! Du kan også ringe eller sende SMS på telefon nr +47 917 26 373. Pårørende kan ikke be om time på vegne av andre.
Skriv inn ditt navn
Skriv inn din e-postadresse
Skriv inn ditt telefonnummer
Skriv en melding

Personvernerklæring

Denne erklæringen gjelder for Global University med tilhørende nettsider.

Hva er informasjonskapsler (“cookies”) og lokal lagring av data?

Når du besøker nettsidene våre lagres det ulike typer data lokalt på din enhet via nettleseren din. Dataene kan for eksempel inneholde brukerinnstillinger, informasjon om hvordan du har surfet på våre nettsider, hvilken nettleser du bruker, hvilke annonser du har blitt vist. Slike “lokalt lagrede data” kan brukes til å tilpasse innhold og funksjoner på tjenestene til deg, og dermed bidra til å gjøre ditt besøk bedre tilrettelagt og mer meningsfullt for deg. Informasjonskapsler inneholder ikke direkte identifiserbare data om deg (slik som navn, adresse, telefonnummer og liknende), men informasjon om nettleseren din og aktivitet som har funnet sted gjennom denne.

Hva bruker vi informasjonskapsler og lokalt lagret data til?

Vi bruker lokal lagring av data for å:

  • Levere og tilpasse tjenestene våre til enheten og nettleseren du bruker
  • Gi deg relevant og tilpasset innhold
  • Måle og analysere trafikken på nettsidene