Kognitiv terapi består helt enkelt i å endre tankegang for å endre følelser. Hvis du er nedstemt kan årsaken skyldes hva du tenker.
Sett at du blir nedstemt i en sosial situasjon. Dersom du tenker "Ingen liker meg" vil du bli nedstemt. Terapien går i korthet ut på å endre hvordan du tolker og tenker i sosiale situasjoner.
Hvis din tolkning "Ingen liker meg" kan endres til " mange liker meg dersom jeg gir dem øyenkontakt og begynner å prate med dem" vil humøret ditt skifte fra nedstemt til oppstemt.

Dette siste eksempelet viser også betydning av å endre atferd for å endre virkelighetsforståelse omkring sosiale situasjoner. Med kognitiv terapi mener vi egentlig kognitiv atferdsterapi (KAT). Innen depresjon er det for eksempel viktig å endre isolasjonsatferd til atferd som gjør at du kommer ut blant mennesker for å få økt sosial støtte, samtidig som du endrer negativ tankegang omkring sosiale situasjoner som i eksempelet over. Mange undersøkelser underbygger betydningen av økt sosial støtte for å komme ut av depresjon.

Men alt dette er det enklere å demonstrere for deg i en prøvesesjon på 90 minutt. Det er vanskelig å lese seg til en full forståelse uten å prøve terapien i praksis. Når du ser at du forandrer humør og demper angst og hvorfor det skjer, vil du få en dypere forståelse av kognitiv terapi. Med andre ord; "Learning by doing" er den beste formen for læring.

Terapien har også mange flere metoder enn det vi beskrev over, noe vi kaller metakognitiv terapi. Det blir for omfattende å forklare her, men er intergrerte metoder i behandling av de ulike lidelsene. Jeg anbefaler at du finner din lidelse i menyen under "kognitiv terapi/mindfulness" og leser om behandlingen av den. Da bør du kjenne deg igjen i en del av beskrivelsene. Dernest anbefaler vi en prøvesesjon.


Del denne siden:
Del p Facebook Del p Twitter Del p LinkedIn Del p Google+
Personvern

Innhold © Global University. Webdesign ©2016-20 Web Norge
Prøv 90 minutts kognitiv terapi for kr. 390
Prøv oss på skype eller kom til terapikontorene på Lillestrøm eller Neskollen i Akershus. Fyll ut skjemaet og klikk send! Du kan også ringe eller sende SMS på telefon nr +47 917 26 373. Pårørende kan ikke be om time på vegne av andre.
Skriv inn ditt navn
Skriv inn din e-postadresse
Skriv inn ditt telefonnummer
Skriv en melding

Personvernerklæring

Denne erklæringen gjelder for Global University med tilhørende nettsider.

Hva er informasjonskapsler (“cookies”) og lokal lagring av data?

Når du besøker nettsidene våre lagres det ulike typer data lokalt på din enhet via nettleseren din. Dataene kan for eksempel inneholde brukerinnstillinger, informasjon om hvordan du har surfet på våre nettsider, hvilken nettleser du bruker, hvilke annonser du har blitt vist. Slike “lokalt lagrede data” kan brukes til å tilpasse innhold og funksjoner på tjenestene til deg, og dermed bidra til å gjøre ditt besøk bedre tilrettelagt og mer meningsfullt for deg. Informasjonskapsler inneholder ikke direkte identifiserbare data om deg (slik som navn, adresse, telefonnummer og liknende), men informasjon om nettleseren din og aktivitet som har funnet sted gjennom denne.

Hva bruker vi informasjonskapsler og lokalt lagret data til?

Vi bruker lokal lagring av data for å:

  • Levere og tilpasse tjenestene våre til enheten og nettleseren du bruker
  • Gi deg relevant og tilpasset innhold
  • Måle og analysere trafikken på nettsidene