Medisiner mot Angst og Virkningene av Dem: Hva Du Bør Vite

medisiner mot angst

Er du plaget av angst? I denne artikkelen tar vi en nærmere titt på noen av de viktigste medisinene som kan hjelpe mot angst, som benzodiazepiner og Valium. Vi forklarer hvordan disse medisinene virker, hva de kan gjøre for deg, og hva du bør være oppmerksom på. Vi har ikke tatt med betablokkere, fordi disse medisinene først og fremst blir blir brukt til andre medisinske tilstander enn angst, selv om disse medisinene kan dempe angst ved at de demper autonom aktivitet i nervesystemet.Husk at medisinfeltet utvikler seg raskt, så det er viktig å alltid få oppdatert informasjon fra legen din.

Benzodiazepiner: Kan De Hjelpe Deg?

Benzodiazepiner, som Valium (diazepam), brukes ofte til å behandle angst og nervøsitet. De kan gi rask lindring, men det er viktig å være klar over at de også kan ha uheldige bivirkninger. For eksempel kan de forverre depresjon, som ofte følger med angst. Forskning viser at angst ofte kan behandles bedre med kognitiv terapi uten medisiner (Burns, 1999). Dette kan være en tryggere og mer langsiktig løsning for deg. 

Valium (Diazepam): Hvordan Fungerer Det?

Valium er en medisin som tilhører benzodiazepin-gruppen og virker ved å redusere angsten. Denne medisinen er designet for å gjøre deg roligere uten å gjøre deg ukonsentrert eller sløv. Mange terapeuter anbefaler imidlertid å ikke bruke medisiner alene. Å konfrontere angsten gjennom terapi er en viktig del av behandlingen for å lære å takle den på egenhånd, på en mer varig måte.

Valium

En vanlig angst eller beroligende medisin er diazapam, også kjent som valium. Disse medisinene er lagt for å redusere angst så mye som mulig uten å gjøre personen mindre våken eller mindre konsentrert. Mange psykoterapeuter er skeptiske til medikamentbruk, siden man er avhengig av at klienten blir eksponert for angsten for å lære å takle den.

Prøv kognitiv terapi for angst og depresjon       

Hvordan Angstmedisiner Fungerer

Angstmedisiner virker på hjernen ved å bremse de delene som forårsaker følelsen av angst. For eksempel virker buspiron, en annen medisin mot angst, ved å blokkere serotoninreseptorer og øke aktiviteten til GABA, et stoff som beroliger hjernen (Gorman, 2002; Pies, 1998). Dette bidrar til å redusere de intense følelsene av angst du kan oppleve.

Bivirkninger av Angstmedisiner

Selv om medisiner som Valium kan hjelpe på kort sikt, kan de også ha bivirkninger som trøtthet, konsentrasjonsproblemer og til og med avhengighet. Hvis du blir psykologisk avhengig, kan det føre til intens angst når du prøver å slutte med medisinen (Lieberman, 1998). I tillegg er det vanlig at angsten kan komme tilbake når du stopper medisinen.

Bruk av Medisiner sammen med Terapi: Kognitiv Terapi og Mindfulness (MKT)

Angstmedisiner kan være nyttige, men de bør brukes sammen med terapi for best mulig resultat. Ved å kombinere medisiner med Kognitiv Terapi og Mindfulness (MKT), kan du lære å håndtere angst på en mer effektiv måte. En midlertidig reduksjon av angsten ved hjelp av medisiner kan gjøre det lettere å konfrontere angstfremkallende situasjoner og lære mestringsstrategier. Stahl (1998) peker på at terapi er avgjørende for å bearbeide de underliggende årsakene til angsten.

Reduser Medisinbruken gradvis i kombinasjon med Kognitiv Terapi og Mindfulness (MKT)

Når du føler at du er klar til å takle angsten på egenhånd, kan du sammen med legen gradvis slutte å bruke medisiner(seponering). Dette skjer vanligvis etter at du har fått tilstrekkelig hjelp fra vår kognitive terapeut, og kan bidra til at angsten ikke kommer tilbake. Det er viktig å ta prosessen steg for steg, for å sikre at du får riktig støtte på veien.

Er Angst Begrensende for Livet Ditt?

Angst kan virkelig påvirke livskvaliteten, men det finnes hjelp. Hvis du føler at angsten styrer livet ditt, er det viktig å vite at det finnes behandling som kan hjelpe. Enten på vårt kontor i Lillestrøm eller via Skype, kan vi tilby individuell hjelp som passer for deg. Vi er her for å støtte deg, slik at du kan få kontroll på angsten og leve et liv med mer ro og frihet.

Bestill rimelig prøvebehandling i dag via vår kontaktknapp over, eller ring oss på +47 917 26 373. Ønsker du mer informasjon?

Panikkangst behandling - Bli Fri fra Panikkanfall

Panikkangst behandling

Er du lei av panikkangst som begrenser livskvaliteten din? Vi tilbyr effektiv behandling av panikkangst, enten på vårt kontor i Lillestrøm eller via Skype, slik at du kan få hjelp uansett hvor du er. LES MER

 

 

Generalisert angst behandling

Generalisert angst behandlingEr du plaget av generalisert angstlidelse (GAD)? Bestill en profesjonell og effektiv behandling i dag, enten på vårt kontor i Lillestrøm eller via Skype, uten å bli registrert i offentlige registre. Vi tilbyr skreddersydd behandling som hjelper deg å håndtere angst og bekymringer. LES MER

 

 

 

Sosial angst behandling - Få Hjelp i Dag!

Sosial angst behandling menneskemengde

Sliter du med sosial angst? Bestill rimelig sosial angst behandling i Lillestrøm i dag – uten å bli registrert i offentlige registre. Vi tilbyr behandling både i Lillestrøm og over Skype. Ingen venteliste – få hjelp med en gang! LES MER

 

 

Effektiv Behandling av Tvangstanker og OCD i Lillestrøm eller på skype

tvangstanker behandlingBestill rimelig OCD behandling i dag uten å bli registrert i et offentlig register. Vi  behandler OCD på vårt kontor i Lillestrøm eller overalt via Skype. LES MER

 

 

 

PTSD behandling - Effektiv Behandling uten Offentlig Registreringg

PTSD behandling

Har du PTSD? Bestill effektiv og rimelig PTSD-behandling i dag! Vi tilbyr behandling i Lillestrøm eller over Skype – uten å registrere deg i et offentlig register. Ingen venteliste.  LES MER

 

Prøv kognitiv terapi for angst og depresjon      

Fobier 

Panikk lidelse

Obsessiv- kompulsiv lidelse

Psykologiske faktorer i angstlidelser

 

Kontakt oss for 90 minutts kognitiv terapi. Trykk på kontaktknappen over eller ring 917 26 373. 

Referanser:

  • Burns, D. (1999). The Feeling Good Handbook. Plume.
  • Gorman, J. M. (2002). Pharmacotherapy for Panic Disorder: The Role of Selective Serotonin Reuptake Inhibitors and Other Medications. Journal of Clinical Psychiatry, 63(Suppl 8), 20-25.
  • Lieberman, J. A. (1998). Psychiatric Disorders and the Effects of Psychopharmacology. New England Journal of Medicine, 338(18), 1228-1233.
  • Pies, R. W. (1998). The Neurobiology of Anxiety Disorders. Journal of Clinical Psychiatry, 59(Suppl 6), 21-27.
  • Stahl, S. M. (1998). Psychiatry and Psychopharmacology: A Primer. Cambridge University Press.

Del denne siden:
Del p Facebook Del p Twitter Del p LinkedIn Del p Google+
Personvern

Innhold © Global University. Webdesign ©2016-20 Web Norge