Relasjonen til meg selv

All framgang i livet begynner med relasjonen til oss selv. Hvordan vi har det med oss selv vil påvirke hvordan andre oppfatter oss. Det er umulig for meg å like deg dersom du ikke liker deg selv. Det er umulig å elske deg dersom du ikke elsker deg selv. Og siden du er avhengig av andre rundt deg for å ha det bra eller lykkes, er forholdet til deg selv nøkkelen til framgang i både private og yrkesmessige relasjoner til andre mennesker.

Tenk deg en intervjusituasjon til en jobb hvor du med din kropp signaliserer at du ikke liker deg selv. Hvilket budskap sender du da til rekrutterer eller arbeidsgiver? Og dersom du skaper et negativt bilde hos alle de potensielle arbeidsgiverne du bli innkalt til, vil det gagne ditt mål med å få en jobb?

Reasjonen til meg selv i parforhold

Men i parforhold gjelder det samme. Dersom vi ikke liker oss selv, blir vi fort overfølsomme for bagateller og unødvendig kritisk til partner. Pilaren i et godt forhold er at vi har en kjæresterelasjon til oss selv. Uten at denne er på plass, blir et samliv som å bygge hus uten grunnmur. Vi kan ikke elske andre eller bli elsket uten å elske oss selv.  Magneten på en partner er vårt gode forhold til oss selv.

"Men hvis jeg sliter med negativ indre dialog eller selvbebreidelse, hva kan jeg gjøre for å bli kvitt det?" spør du kanskje. Du kan prøve kognitiv terapi på 90 minutt og eventuelt fortsette for å forandre selvbildet. Å forandre negativ indre dialog eller selvbebreidelse er en prosess. Og for å sikre at prosessen går riktig vei trenger vi ofte strukturer og støtteapparat rundt oss.  Du trenger noen krav til deg for å sikre at du bruker dine egne personlig ressurser i prosessen, ellers stopper du opp. Og du trenger å planlegge for det du vil oppnå.

Men dersom du har vanlige menneskelige utfordringer som ikke trenger å være terapeutiske, og bare ønsker å utvikle deg, kan våre kurs være et godt alternativ. Et godt kurs å begynne med kan være "Mitt egenlige "jeg"".

 

Kontakt oss for prøvetime i kognitiv terapi. Trykk på kontaktknappen, eller ring 917 26 373. 


Del denne siden:
Del p Facebook Del p Twitter Del p LinkedIn Del p Google+
Personvern

Innhold © Global University. Webdesign ©2016-20 Web Norge